Pages

Next level terung sambal

Resepi baru (bagi aku la hahaha)
Terung memang selalu disambalkan pun. Sambal terung memang sedap. Buat sambal tumis pastu boh terung yang di potong. Masak sampai terung lembut.
Tapi kali ni, gigih rajin. Pi gaul dulu terung dengan tepung jagung. Goreng terung dahulu. Angkat. Tumis sambal then boh terung yang dah di goreng.
Ya rabbi, next level sedap.
Even masa terung tu dah goreng pun dah sedap. Dia retain bentuk, tak penyek. Luar crunchy yet dalam lembut. Cam potato wedges pun ada.
Masa masuk dalam sambal jangan kacau kuat sangat. Nanti hancur.

Definitely akan buat lagi 


Buh tepung jagung gitu je, kacau-kacau

Goreng cam goreng wedges. Dah la nampak cam wedges dah

Masa ni dah berapa kali ngap dah. Sedap okeh. Luar crunchy dalam lembut. Rasanya bleh buat kudap2 terus ni

Masa kacau dalam sambal, jangan kacau kuat-kuat nanti hancur. Sedap weh








No comments:

Post a Comment